Fábián Fruzsina pszichológus, párterapeuta, klinikai szakpszichológus

Fábián Fruzsina

pszichológus

„Minden ember képes a változásra, csak gyakran nem tudja, hogyan kell az erőforrásait mozgósítani.”

Fábián Fruzsina pszichológus, klinikai szakpszichológus j., párterapeuta j.

Élete folyamán mindenki találkozik különböző nehézségekkel, elakadásokkal. Ezekben a helyzetekben elveszettnek, magányosnak érezhetjük magunkat, annak ellenére, hogy ezek a nehézségek az életünk természetes velejárói, amelyek megfelelő segítséggel változáshoz, fejlődéshez vezetnek. Minden ember képes a változásra, csak gyakran nem tudja, hogyan kell az erőforrásait mozgósítani, ebben tudok segítő kezet nyújtani.
Fontosnak tartom azt, hogy mindenkinek a számára megfelelő, személyre szabott terápiás folyamatot tudjam biztosítani. A terápiás légkör egy színtér, ahol az egyén a főszereplője lehet saját életének. Ennek érdekében folyamatosan képződöm, hiszen a szakmai megújulás elengedhetetlen számomra.
Szakmai munkámban során központi szerepet kapnak a családi rendszeren, illetve párkapcsolaton belüli viszonyok, a rendszerben megjelenő dinamikák, valamint az egyén szerepe. Nagy hangsúlyt fektetek továbbá az empátiára, a biztonságos környezet megteremtésére annak érdekében, hogy egy feltétel nélküli, kölcsönös bizalom alakulhasson ki.
A Debreceni Egyetemen, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem a tanulmányaimat, felnőtt klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. Egyetem után a pszichológia több területén is kipróbáltam magam a kellően széleskörű tapasztalatok elsajátítása érdekében. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetemen felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológusként képződöm. A Magyar Családterápiás Egyesületnél család- és párterapeuta képzésben veszek részt, valamint elsajátítottam az autogén tréning relaxációs technikát. A VIKOTE Kognitív és Sématerápiás központjában sémakonzultáns képzést végzek.

 

Főbb területek, problémák, melyekkel fordulhatnak hozzám:

– szexuális nehézségek
– önismereti kérdések
– önbizalomhiány
– szorongás, stressz kezelés
– autogén tréning
– családi nehézségek feloldása, szülőkkel való kapcsolat rendezése
– élethelyzetbeli elakadások
– hangulatzavarok
– személyiségzavarok
– alvászavarok
– család- és párterápia

o párkapcsolati problémák
o szexuális problémák
o hűtlenség
o intimitás hiánya
o gyermeknevelési kérdések
o családi konfliktusok

 

Fábián Fruzsina, pszichológus