Szexuálpszichológus Budapest

Pszi Pont – Budapesti Szexuálpszichológiai Központ

Szexuálpszichológus Budapest

Pszi Pont – Budapesti Szexuálpszichológiai Központ

Szexuálpszichológus Budapest belvárosában. Az intimitás életünk nagyon fontos része, amely időnként nehézséget jelent. Csapatunk képzett és lelkes szexuálpszichológus szakemberei elhivatottak az okok feltárásában és a megoldások közös kialakításában. A meghitt, elfogadó és barátságos légkör pedig természetes, a megoldás pedig mindig személyre szabott. További részletek az oldal alján.

Szexuálpszichológus szakembereink:

 

Szexuálpszichológus Budapest belvárosában. Az intimitás, a szexualitás életünk nagyon fontos része, amely időnként nehézséget is jelent. Csapatunk képzett és lelkes szexuálpszichológus szakemberei elhivatottak a szexuális problémák kezelésében, az okok feltárásában és a megoldások közös kialakításában. A témához is elengedhetetlen meghitt, elfogadó és barátságos légkör pedig természetes, mint ahogy az is, hogy a segítség formája és a megoldás is mindig személyre szabott.

További információkat a szexuálpszichológusok részletes bemutatkozásaiban talál, az oldal alján pedig további részletes információk olvashatók.
 

Szexuálpszichológus szakembereink:

Varga Borbála pszichológus, szexuálpszichológus

Varga Borbála

pszichológus

Varga Borbála pszichológus, szexuálpszichológus

Az intimitás, szerelem, testiség és szexualitás a mindennapok szerves és igazán lényeges részét teszi ki. Az emberi működés sava-borsa. Ám mint az élet minden területén, itt is keletkezhetnek elakadások, felmerülhetnek megválaszolandó kérdések. Szexuálpszichológusként abban igyekszem segíteni a hozzám fordulóknak, hogy tabuk nélkül, bizalommal megnyílhassanak az őket foglalkoztató témákkal kapcsolatban, amelyekre a konzultációs folyamat során keressük a megoldást.

Saáry Lilla pszichológus szexuálpszichológus

Saáry Lilla

pszichológus

Saáry Lilla pszichológus, szexuálpszichológiai és párterápiás irányultsággal

Az emberek alapvetően kötődésre, szeretetre és intimitásra vágynak, amelyek elérése sokszor nem egyszerű, de megfelelő szakmai segítséggel nem is lehetetlen, ebben van szerepe a pszichológusi munkámnak. A szexualitás és a párkapcsolatok terén elfogadom a sokféleséget, kimondottan LMBTQIA+-, non-monogám- és kink-barát attitűd jellemez. Természetesen a megszokottabb kapcsolati rendszerek és szexualitás problémáinak kezelésében is szívesen segítek.

Solymosi Tímea pszichológus, szexuálpszichológus

Solymosi Tímea

pszichológus

Solymosi Tímea pszichológus, szexuálpszichológus, képzésben lévő család- és párteraputa

A rendszerszemléletű gondolkodást a szexuálpszichológia területén is alkalmazom, hiszen a szexualitásra mind belső élmények, -folyamatok, mind pedig külső tényezők is hatással vannak. Ezek együttes feltárásával igyekszem segíteni az adott problémán egy olyan biztonságos, elfogadó, ítéletektől mentes légkör megteremtésével, ahol a kliens el tudja engedni a szexuális tabukkal járó szorongásokat és úgy érezze, nyíltan beszélhet, bármi legyen is a probléma.

Dr. Lányi Katalin pszichológus

Dr. Lányi Katalin

pszichológus

Dr. Lányi Katalin pszichológus, mediátor

Pszichológusként az általános problémákon felül kiemelten foglalkozom kapcsolati mediációval, párkapcsolati és szexuális problémákkal, beleértve a hagyományos és az LMBTQ+ kapcsolati és szexuális problémákat is, illetve a monogám és a poliamor kapcsolatok kérdésköreit. 

Lovass Annamária pszichológus szexuálpszichológus

Lovass Annamária

pszichológus

Lovass Annamária pszichológus, gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus jelölt,  képzésben lévő család- és párterapeuta

A párkapcsolatok és szexualitás témakörein belül kiemelten foglalkozom a párkapcsolati kommunikáció, az intimitásban való önkifejezés, a kötődés problémáival, továbbá a szexuális működés zavaraihoz köthető pszichológiai nehézségekkel. Ezeken túlmenően a családi rendszer egészét érintő nehézségekkel is fordulhatnak hozzám: a szexualitástól a párkapcsolaton át egészen a gyermeknevelési kérdésekig. Hiszem, hogy a kölcsönös bizalom és elkötelezettség a segítő kapcsolat alapja. Nagy hangsúlyt fektetek a nehézségekről való nyílt párbeszéd biztosítására és az erőforrások hatékony mozgósítására.

Illés Anna pszichológus szexuálpszichológus

Illés Anna

pszichológus

Illés Anna pszichológus

Hiszek abban, hogy a párkapcsolatok terén, az intimitásban és a szexualitásban is mindenki képes a fejlődésre és a kiteljesedésre, ha lehetőséget kap arra, hogy őszintén megmutatkozhasson, és segítséget kap abban, hogy szembenézhessen az elakadásaival, megtalálja az okokat és a fejlődési lehetőségeket. 

Füredi Éva mentálhigiénés szakember pszichológus

Füredi Éva

metálhigiénés szakember

Füredi Éva mentálhigiénés szakember

Olyan lelkileg egészséges embereknek segítek, akik párkapcsolatuk vagy szexuális életük valamely területén lelki problémákkal küzdenek, amelyekkel önállóan nem tudnak megbirkózni.

Hiszek a párkapcsolati kommunikáció és intimitás fejleszthetőségében. 

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus

Füredi Krisztián

pszichológus

Füredi Krisztián pszichológus, szexuálpszichológus, párterapeuta

Több, mint másfél évtizedes tapasztalatom van a szexuális élet problémái (pl. merevedési zavar, korai magömlés, orgazmus zavar, vaginizmus, vágyzavar stb.), illetve a párkapcsolati problémák, krízisek, elakadások témakörében. A szexualitásban és a párkapcsolatokban sokszor aprónak tűnő nehézségek is képesek nagyra nőni. Hiszek abban, hogy a kapcsolati és intim problémák megoldhatók, megfelelő segítséggel van lehetőség a fejlődésre.

A Magyar Szexuálpszichológusok Egyesületének elnöke vagyok.

Pszi Pont

Budapesti Szexuálpszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés

Pszi Pont

Budapesti Szexuálpszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés

Budapesti Szexuálpszichológiai Központ címe1082 Budapest Baross utca 45.

(A Kálvin tér és a József körút/Harminckettesek tere között, közelebb a József körúthoz és a Harminckettesek teréhez.)

Szexuálpszichológus Budapest

Budapesti szexuálpszichológiai központunkban pszichológus, szexuálpszichológus szakemberek segítenek az intimitás, a szexuális élet és a párkapcsolatok problémái esetén. Minden ember más, minden párkapcsolat más, a személyes élethelyzetek, élettörténetek is nagyon különböznek, így a szexuális problémák is nagyon személyesek és eltérőek.

A szexuális egészség, a szexuális élet sok pontján jelentkezhet probléma, nehézség. A szexuális egészség nem csupán a problémák hiányát jelenti, hanem azt, hogy a személy illetve a pár eléri az intimitás valódi örömét és önfeledtségét. Ennek sok akadálya lehet. Ezek egy része a párkapcsolati probléma, amikor a felek nem csak a szexuális életben, hanem a párkapcsolatban sem érzik jól magukat, és ennek a következménye, hogy a szexuális intimitás is problémássá válik. Ugyanakkor van amikor jó párkapcsolat mellett is jelentkeznek szexuális nehézségek. Fontos törekedni az minőségi párkapcsolatra és az örömteli szexuális életre.

 

Legyakoribb szexuális problémák

A szexuális problémák sokfélék, de alapvetően köthetők a szexuális együttlét folyamatához, illetve annak a szakaszaihoz. Kérdés, hogy kialakul-e a szexuális vágy, hogy létrejönnek-e az ehhez kapcsolódó testi változások, majd pedig megtörténik-e az orgazmus, és ha igen, akkor nem túl gyorsan vagy túl nehézkesen. Mindezeken felül a szexuális együttlét járhat fájdalommal is, vannak szexuális függőségek, pornófüggőség, szexfüggés, maszturbáció függőség. Mindezeken felül számos személyes szexuális probléma létezik, és sokféle probléma lehet a párkapcsolati intimitással is. A szexuális és párkapcsolati nehézségek sokféleképpen kategorizálhatóak, a nehézségek mégis sokfélék, a problémák oka, gyökere mindig személyes és egyedi.

 

Szexuális vágy zavara, vágyzavar

A vágyzavar, hipoaktív vágyzavar vagy csökkent szexuális vágy (régebben frigiditás vagy alacsony libidó) problémájakor, nők és férfiak estében is, a szexuális vágy teljesen hiányzik, vagy sokkal alacsonyabb mint amit a személy szeretné és ez neki vagy a párkapcsolatának nehézséget okoz.

 

Szexuális készenlét nehézségei

Ez nők esetében a nedvesedés hiánya, nehézségétjelenti, férfiak esetében pedig a merevedési zavar, az erekció létrejöttének vagy fenntartásának a nehézsége, hivatalos nevén erectilis diszfunkció, ED, erekciós zavar, vagy régebbi téves nevén impotencia. Merevedési gondok kisebb nagyobb mértékben a férfiak jelentős részét érinti élete során, ha azonban ez nem csak eseti, hanem rendszeresen előfordul és nehezíti a személy vagy a párkapcsolat boldog működését.

 

Orgazmus zavarai, nehézségei

Ha van szexuális vágy és létrejön a szeretkezés, akkor kérdés lehet az orgazmus elérése, minősége, ideje is.Női orgazmuszavar esetében a nő orgazmusa sosem történik meg, vagy a nő eléri az orgazmust, de nagyon ritkán vagy nagyon nehezen.Férfi orgazmus zavar nagyon hasonló, férfiaknál is előfordul, hogy a személy nem tudja elérni az orgazmust, vagy csak nagyon hosszú ingerléssel vagy nagyon ritkán. Az is előfordul, hogy a férfi képes orgazmusra de azt a behatolás során nem tudja elérni, csak önkielégítés által, vagy partnerrel csak orális vagy manuális ingerlés hatására.Gyakori, hogy egy férfi nem tudja megfelelően kontrollálni az orgazmusát, amely a korai magömlés, korai orgazmus problémája. Korai ejakuláció esetén a férfi orgazmusa nagyon korán, a behatolás előtt, a behatolással egy időben történik, vagy az aktus során, de túlságosan hamar. Természetesen nagyon szubjektív, hogy mi számít korainak. A szakirodalom gyakran az egy percnél korábbi időt számítja annak, de fontosabb a személy és a pár szubjektív élménye, tehát hogy a pár elégedett-e a szeretkezés időtartalmával és minőségével.

 

Szexuális fájdalomzavarok

Mindezek mellett van amikor nem a szexuális funkciók, vagy nem csak azok problémásak, hanem a szexuális helyzet fájdalommal jár. Ennek ok formája van, a leggyakoribb a genitális-medencei fájdalom/behatolási zavar, régebbi nevén vaginizmus, hüvelygörcs illetve dyspareunia. Genitális-medencei fájdalom/behatolási zavar férfiak és nők esetében is előfordul.

Férfiak esetében a nemi szervek fájdalmát jelenti a szexuális vágy jeletkezésekor, a merevedés során, a behatolás közben vagy pedig az orgazmus során.

Nők esetében összetettebb mindez, fájdalmas közösülés során a nőknél is jelentkezik a nemi szervek fájdalma, illetve medencei fájdalom a behatolás során. Mindez sokszor összekapcsolódik a behatolás fájdalmával, nehézségével vagy lehetetlenségével, amelyet a hüvely görcsös összehúzódása okoz, amely fájdalommal is járhat. Ezt nevezték régebben vaginizmusnak.

 

Szexuális függőségek

A szexuális függőség sokféle formája előfordul. A szexfüggőség kategóriája sokféle függőséget jelenthet, gyakori a pornófüggőség a maszturbáció függőség is. Fontos ugyanakkor, hogy a függőség nem egyenlő azzal, hogy valaki sok időt tölt a szexszel, a pornóval vagy maszturbációval. A függőség nem túlzásba vitelt jelent, hanem annál sokkal többet. Van amikor ezek a tevékenységek jelentős problémákat okoznak a személy életvezetésében, szexuális életében, párkapcsolatában, tanulásában, munkavégzésében, jóllétében vagy akár testi épségében.

 

 Testi állapotokhoz, betegségekhez kapcsolódó problémák

Számos tesi és lelki betegség okozhat fennakadást a szexuális életben, így nőgyógyászati problémák, urológiai problémák, endokrinológiai zavarok, kardiovaszkuláris betegségek stb. Illetve a szexuális úton terjedő betegségek (nemi betegségek) kapcsán is merülnek fel kapcsolati és szexuális problémák.

 

Szexuálpszichológiai problémák szakemberei

A szexuális egészészség sok terület harmonikus működését jelenti, ennek megfelelően a szexualitással kapcsolatos problémákkal is több típusú szakember foglalkozik. Először is a pszichológiai segítség lehet egyéni tanácsadás, egyéni terápia, lehet párkapcsolati tanácsadás vagy párterápia is, ennek során a szexuálpszichológus támogathatja az egyént vagy a párt is, megvalósulhasson az egészséges és kiegyensúlyozott párkapcsolat és intimitás. Szexuálpszichológus szakember általában olyan pszichológus, aki kiemelten foglalkozik a szexualitás kérdésével. A szexuálpszichológiai szakpszichológus olyan pszichológus, aki rendelkezik szexuálpszichológiai szakpszichológus szakirányú továbbképzés során szerzett szakvizsgával. A szexuális problémákhoz kapcsolódóan sok esetben szükség van klinikai szakpszichológus vagy tanácsadó szakpszichológus segítségére, illetve van amikor pszichiáter segítsége elengedhetetlen. A szexuálpszichológiai tanácsadás, szexuális tanácsadás és a szexuálterápia tehát sokrétű és széleskörű pszichológiai ismereteket igényel.  A szexológus, szexuálterapeuta, szexuálpszichológus kifejezések mögött sokféle végzettség állhat.

Pszi Pont

Budapesti Szexuálpszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés

Pszi Pont

Budapesti Szexuálpszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés