Pszi Pont pszichológus
Pszichoterápia

Pszichoterápia

A pszichoterápia a lelki problémák, nehézségek professzionális kezelése és a személyes kiteljesedés elérésének a módszere.

Pszichoterápia

A pszichoterápia a személyes kiteljesedés elérésének, a mentális és kapcsolati problémák kezelésének és a személyes kiteljesedés elérésének a  leghatékonyabb és tudományosan igazolt professzionális módszere.

A pszichoterápia személyes gyógyító emberi kapcsolat a pszichológus és a kliens között.

Pszichoterápia nem csak súlyos mentális zavarok esetében indokolt. Átmeneti vagy enyhe probléma, kérdés esetén is hasznos a pszichoterápia, a pszichológiai tanácsadás vagy a pszichológusi segítség valamely formája.

 

Ha pszichológus segítségét kéri, akkor kollétáink várják a jelentkezést. Ha pedig további információkat szeretne a pszichoterápiáról, akkor görgessen le a további részletekhez.

Pszichoterápia

A pszichoterápia a lelki problémák, nehézségek professzionális kezelése és a személyes kiteljesedés elérésének a módszere.

Pszichoterápia

Pszichoterápia

A pszichoterápia a személyes kiteljesedés elérésének, a mentális és kapcsolati problémák kezelésének és a személyes kiteljesedés elérésének a  leghatékonyabb és tudományosan igazolt professzionális módszere.
A pszichoterápia személyes gyógyító emberi kapcsolat a pszichológus és a kliens között.

Pszichológusok

Párkapcsolati problémák esetében kiemelten ajánlott pszichológus kollégák,

kettős vezetésű párterápia és családterápia:

Sziegl Eszter és Haraszti Flóra

Sziegl Eszter és Haraszti Flóra

Pszichológus, párterapeuta, családterapeuta

Sziegl Eszter, Haraszti Flóra

Párkapcsolati, családi problémák esetében kiemelten ajánlott pszichológusaink:

Sziegl Eszter és Haraszti Flóra

Pszichológus, párterapeuta, családterapeuta páros, kettős vezetéssel

Pszichoterápia

A pszichoterápia a lelki problémák és nehézségek professzionális kezelése, képzett és felkészült szakember, pszichológus által. A pszichoterápia személyes emberi kapcsolat a kliens és a pszichológus között, amely segít a lelki egyensúly tartós kialakításában, a mentális és kapcsolati problémák kezelésében és a személyes kiteljesedésben.
A pszichoterápia segít abban, hogy minél inkább önmagunk legyünk, hogy ki tudjunk teljesedni, hogy megszabaduljunk a zavaró érzelmektől, gondolatoktól, viselkedéstől és úgy alakíthassuk az életünket, ahogy azt igazán szeretnénk.
A pszichoterápia segítségével közelebb kerülhetünk a személyes boldogság megtalálásához és kialakításához. A pszichoterápia segítség a mentális egészség javításában, a zavaró érzelmek és gondolatok megszűntetésében, az emberi kapcsolatok kialakításában és javításában.

A pszichoterápia pszichológiai, pszichoterápiás módszerekkel segíti a mentális állapot javulását.

A pszichoterápia nem kötetlen beszélgetést jelent, hanem a pszichoterapeuta részletes elméleti tudás alapján irányítja a kommunikációt, úgy beszélget és olyan módszereket használ, amelyek segítenek a problémák feltárásában és a szükséges változás elérésében.
Az elméleti háttér és a gyakorlati módszerek kutatásokkal igazoltan hatásosak és segítenek a változásban.

A pszichoterápia biztonságos tér

Alapvetően fontos feltétele a pszichoterápiás változásnak az, hogy a pszichoterápia egy elfogadó és biztonságos teret jelentsen, amely ítélkezésmentes, ahol a személy szabadon kifejezheti az érzéseit és gondolatait és szabadon beszélhet önmagáról. Mindezek során a pszichoterapeuta teljes figyelmével van jelen a pszichoterápiás ülés során.

A pszichoterápia célja

A pszichoterápia célja a lelki és mentális problémák kezelése, csökkentése, megszüntetése. Ezek a problémák lehetnek átfogóak, érinthetik az egész személyiséget, gondolkodást és érzelmeket, de lehetnek kisebb vagy aktuálisabb témák is. A cél a személyes mentális jólét, a mentális egészség javítása, a zavaró gondolatok, érzelmek, viselkedés változása illetve az emberi kapcsolatok javulása. A pszichoterápia célja a zavaró gondolatok, érzések a viselkedések és az emberi kapcsolatok megváltozása úgy, hogy a személy jobban érezze magát és teljesebb életet élhessen.
A pszichoterápia célja a belső folyamatok mély megértése, az érzelmi, gondolati és viselkedési minták megváltoztatása a mentális egészség és személyes kiteljesedés érdekében. Cél a stressz, a szorongás és egyéb nehézségek csökkentése, megszűntetése is, illetve az emberi kapcsolatok javítása.
A mentális problémák sokfélék lehetnek, a szorongástól a depresszión és a személyiségzavarokon át a függőségig. A pszichoterápia indokolt a komoly és súlyos problémák és az kisebb, átmeneti nehézségek esetében is.
A pszichoterápia célja nem a tünetek gyors csökkentése, hanem a valódi, mély változás, az, hogy a személyek megtanulják kezelni az érzéseiket és a problémáikat, tudjanak tenni önmagunkért, és a jól működő emberi kapcsolatokért.

A pszichoterápia emberi kapcsolat

A pszichoterápia két ember között zajló valódi emberi kapcsolat. Az emberi kapcsolódás elengedhetetlenül fontos a lelki egyensúlyhoz és a fejlődéshez. A pszichoterápia nem mechanikus folyamat vagy feladatok összessége, hanem mély emberi kapcsolat.
Az érzelmi és mentális sérülések nagyon gyakran emberi kapcsolatok által történnek. Ha gyerekként vagy később nem kapjuk meg a megfelelő érzelmi kapcsolódást, törődést, vagy ha olyan hatások érnek minket, amelyek ártalmasak, akkor ezekben az emberi kapcsolatokban sérülünk. Ezek a sérülések jól működő, hiteles és valóban odaforduló emberi kapcsolatokban gyógyulnak, a pszichoterápia ilyen.
A pszichoterápiának vannak konkrét, kipróbált és tudományosan igazolt módszerei és technikái, amelyek az emberi kapcsolaton keresztül hatnak.

Bárkinek szüksége lehet rá

Pszichoterápia indokolt tartós és komoly problémák esetében is, de van, amikor valaki életében hirtelen jelenik meg egy komolyabb vagy enyhébb probléma és ennek kapcsán kér segítséget. Ez jelenthet nagyon konkrét és érzékelhető problémát, de van amikor nincs egyértelműen meghatározható és körülírható gond, de mégis a személy azt érzi, hogy valami nem stimmel, hogy a mindennapok nehezebbé váltak, hogy az öröm elveszett vagy éppen az emberi kapcsolatai nem működnek. Pszichoterápia nagyon indokolt abban az esetben is, amikor nem fogalmazható meg könnyen a probléma, de azt érzi a személy, hogy valamilyen szempontból nincs rendben az élete vagy problémásak az érzései, a gondolati, viselkedése vagy az emberi kapcsolatai.
Mindezeken felül mindenki életében előfordulnak krízisek, amikor hirtelen változik valami amivel nehéz megküzdeni, vagy új életszakaszba lépünk, ilyen például a tinédzserkor, az felnőtté válás, az életközép krízise, a nyugdíjazás, a gyermek születése vagy nem születése, a szerelem, a házasodás, a válás, a közeli hozzátartozó halála, a betegségek megjelenése, a pályaválasztás és sok egyéb más.

A pszichoterápia több mint a baráti beszélgetés

Gyakori, hogy az emberek azt hiszik, hogy ha vannak barátaik, akkor számukra a pszichoterápia nem adhat annál többet. Valóban vannak hasonlóságok, ugyanakkor nagyon fontos látni, hogy a pszichoterápia nem helyettesíthető baráti beszélgetéssel és baráti kapcsolattal.
A barátságok nagyon fontosak és nagyon sokat adhatnak, de a barátaink elfogultak velünk szemben, részei az életünknek, van amikor részei a problémáknak, viszonyainknak is, így nem tudnak olyan mértékben objektív szemmel kapcsolódni hozzánk mint egy pszichológus, mint egy pszichoterapeuta.
Egy pszichológus általi professzionális pszichoterápiás kapcsolat más, a pszichológussal egyrészt nagyon közeli és személyes kapcsolat jön létre a pszichoterápiás folyamatban, másrészt a pszichológus meg tudja tartani azt a hatékony emberi közelséget illetve távolságot, amely szükséges a személyes fejlődéshez, amely nem túl közeli és nem is túl távoli a hatékony folyamathoz. Ebben a pszichológust nem befolyásolják személyes igények és a saját érzései és gondolati, hanem a szakmai szempontok alapján, de a teljes személyiségével, érzéseivel és tudásával van jelen a pszichoterápia kereti között a gyógyító kapcsolatban.

A pszichoterápia személyre szabott

A pszichoterápia személyre szabott folyamat, amely azt jelenti, hogy minden ember, minden élethelyzet és minden probléma egyedi, és ennek megfelelően a segítségnek is egyedinek, személyre és problémára szabottnak kell lennie. Ezért nincs két egyforma pszichoterápiás folyamat, az mindig függ a személytől, az élethelyzettől, a személyes történettől, a személy érzéseitől és gondolataitól, a problémától és a pszichoterapeutától is.

Önreflexió és kritikus gondolkodás

A pszichoterápia során nagyon fontos az önreflexió és a kritikus gondolkodás. A pszichoterápia során az emberek sok szempontból átértékelik az életüket, a tapasztalataikat, az érzéseiket, a gondolataikat, az emberi kapcsolataikat. A változás azt is jelenti, hogy mélyebbé válik az önreflexiójuk, ugyanazokat a helyzeteket és problémákat máshogy látják, és új megoldási módjaik jönnek létre, ezáltal harmonikusabb és teljesebb életet élhetnek, könnyebben birkóznak meg a későbbiekben is a problémákkal, nehézségekkel, szorongásokkal, emberi kapcsolatokkal.

Pszichoterápiás módszerek

A pszichoterápia összetett és komplex folyamat. Sok különböző pszichoterápiás módszer létezik. Legismertebb pszichoterápiás módszerek a pszichoanalízis vagy dinamikus terápia, a kognitív viselkedésterápia, a sématerápia, az autogén tréning, a párterápia, családterápia, a pszichodráma stb.
Nagyon sokféle pszichoterápiás módszer van, de mindezek alapvetően négy pszichoterápiás irányzat alá tartoznak, ezek a pszichoanalitikus, a viselkedésterápiás, a kognitív és humanisztikus irányzatok és elméleti keretek.

Mindegyik pszichoterápiás módszer eltérő elméleti háttérrel és terápiás eszköztárral rendelkezik, de mindegyik a mentális egészséget és a személyes kiteljesedést segíti. A megfelelő pszichoterápiás megközelítés kiválasztása személyre szabott, függ a kliens személyétől, a problémától, a terápiás céljaitól. A pszichoterápia sikeressége nagyban függ a terapeuta és a kliens közötti kapcsolattól, valamint a kliens elkötelezettségétől a változás folyamatában.

Párkapcsolati, családi problémák esetében kiemelten ajánlott pszichológusaink:

Sziegl Eszter és Haraszti Flóra

Pszichológus, párterapeuta, családterapeuta páros, kettős vezetéssel

Pszi Pont pszichológus
Pszi Pont pszichológus

Párkapcsolati, családi problémák esetében kiemelten ajánlott pszichológusaink:

Sziegl Eszter és Haraszti Flóra

Pszichológus, párterapeuta, családterapeuta páros, kettős vezetéssel

Pszi Pont pszichológus
Sziegl Eszter, Haraszti Flóra

Párkapcsolati, családi problémák esetében kiemelten ajánlott pszichológusaink:

Sziegl Eszter és Haraszti Flóra

Pszichológus, párterapeuta, családterapeuta páros, kettős vezetéssel

Szakembereink

Czombos Zita pszichológus

Czombos Zita

Pszichológus

Solymosi Tímea pszichológus, szexuálpszichológus

Solymosi Tímea

Pszichológus

Fábián Fruzsina pszichológus, párterapeuta, klinikai szakpszichológus

Fábián Fruzsina

Pszichológus

Varga Borbála pszichológus, szexuálpszichológus

Varga Borbála

Pszichológus

Barna Fruzsina pszichológus, páterapeuta

Barna Fruzsina

Pszichológus

Lovass Annamária pszichológus szexuálpszichológus

Lovass Annamária

Pszichológus

Illés Anna pszichológus

Illés Anna

Pszichológus

Saáry Lilla pszichológus szexuálpszichológus

Saáry Lilla

Pszichológus

Füredi Éva mentálhigiénés szakember pszichológus

Füredi Éva

Mentálhigiénés szakember

Fábián Fruzsina pszichológus, párterapeuta, klinikai szakpszichológus

Füredi Krisztián

Pszichológus

Időpont kérés

Időpont kérés, bejelentkezés, érdeklődés:

info@pszi.hu

 

További részletek a bejelentkezésről:

Pszi Pont pszichológus