Pszichológus Budapest

Pszi Pont – Budapesti Pszichológiai Központ

Pszichológus Budapest

Pszi Pont – Budapesti Pszichológiai Központ

Pszichológus Budapest belvárosában. Magánrendelőnk szakmai csapatában szakképzett pszichológus szakemberek várják a jelentkezését. Minden pszichológus kollégánk jól képzett, felkészült, ellenőrzött szakember. Elfogadó, megértő, együttérző, támogató közegben, személyre szabottan nyújtunk komplex segítséget a problémák és az élet nehézségei estén.

További információkat a pszichológusok részletes bemutatkozásaiban talál, az oldal alján pedig további részletes információk olvashatók.
 

Pszichológus szakembereink:

Pszichológus Budapest belvárosában. Szakképzett pszichológus szakemberek várják a jelentkezését. Minden pszichológus kollégánk jól képzett, ellenőrzött szakember. Elfogadó, támogató közegben nyújtunk személyre szabott, komplex segítséget. További részletek az oldal alján.

Pszichológus szakembereink:

 

Varga Borbála pszichológus, szexuálpszichológus

Varga Borbála

pszichológus

Varga Borbála pszichológus, szexuálpszichológus, tréner

Szakmai hitvallásom, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen potenciállal rendelkezik. Célom, hogy a hozzám fordulóknak segítsek megtalálni és kiaknázni azokat a lehetőségeket, amelyek bennük rejtőznek és alapját képezik egy boldogabb és teljesebb életnek. Mindannyian képesek vagyunk fejlődni és változni. Gyakran csak egy kis löketre van szükség ahhoz, hogy új szemszögből lássuk önmagunkat és a körülöttünk lévő világot. Ezáltal indulhatunk a vágyott állapotok/célok felé.

Kiemelten a szexualitással és párkapcsolati kérdésekkel foglalkozom, de szívesen látom önismereti szándékkal, általános pszichológiai elakadásokkal, vagy karrier témakörben hozzám forduló klienseimet is.

Saáry Lilla pszichológus szexuálpszichológus

Saáry Lilla

pszichológus

Saáry Lilla pszichológus

Az emberek alapvetően kötődésre, szeretetre és intimitásra vágynak, amelyek elérése sokszor nem egyszerű, de megfelelő szakmai segítséggel nem is lehetetlen, ebben van szerepe a pszichológusi munkámnak. A szexualitásban és a párkapcsolatokban elfogadom a sokféleséget, de természetesen a megszokottabb kapcsolati rendszerek és szexualitás problémáinak kezelésében is gyakorlattal rendelkezem.

Dr. Lányi Katalin pszichológus

Dr. Lányi Katalin

pszichológus

Dr. Lányi Katalin pszichológus, mediátor

Pszichológusként számos témakörben foglalkozom pszichológiai tanácsadással az élet nehézségei és problémai kapcsán. Mindezen felül kiemelten foglalkozom mediációval, párkapcsolati és szexuális problémákkal. 

 

Solymosi Tímea pszichológus, szexuálpszichológus

Solymosi Tímea

pszichológus

Solymosi Tímea pszichológus, képzésben lévő család- és párteraputa, szexuálpszichológus

Úgy gondolom, legtöbbünk életében eljön az a pont, amikor bizonyos helyzetben azt érezzük, hogy szükségünk van egy kis segítségre. Mindazonáltal nem mindenkinek egyszerű ezt a lépést megtenni és kitárulkozni. Munkám során törekszem arra, hogy közösen dolgozzunk a problémák, nehézségek megoldásában. E közös munka során elengedhetetlenül fontosnak tartom a kölcsönös bizalmat, őszinteséget és fejlődést, a nyílt kommunikációt. A munkámat a rendszerszemlélet jellemzi, melyet a szexuálpszichológia területén is alkalmazok.

Lovass Annamária pszichológus szexuálpszichológus

Lovass Annamária

pszichológus

Lovass Annamária pszichológus, gyermek- és ifjúsági klinikai szakpszichológus jelölt,  képzésben lévő család- és párterapeuta

Az egyéni élethelyzethez kapcsolódó nehézségeken, valamint az általános pszichológiai témákon, az önismeret fejlesztésén felül kiemelten foglalkozom a tinédzserkor nehézségeivel, a gyermeknevelés, a szülői lét kérdéseivel, illetve a család, a párkapcsolat és a szexualitás problémáival. Hiszem, hogy egy segítői kapcsolat, egy közös munka akkor lehet eredményes, ha abban a bizalom ki tud alakulni, és amelyben mindegyik fél elkötelezett. Célom, hogy minél nyíltabban lehessen beszélni a nehézségekről, és minél hatékonyabban lehessen mobilizálni az erőforrásokat.

Illés Anna pszichológus szexuálpszichológus

Illés Anna

pszichológus

Illés Anna pszichológus

A pszichológiai problémák esetében, így többek között az önismereti, családi, párkapcsolati, pályaválasztási nehézségek kapcsán is azt gondolom, hogy mindenki képes a fejlődésre és a kiteljesedésre, ha lehetőséget kap arra, hogy őszintén megmutatkozhasson. Az út sokszor nehéz és küzdelmes, de nem egyedül kell végigmenni rajta.

Füredi Éva mentálhigiénés szakember pszichológus

Füredi Éva

metálhigiénés szakember

Füredi Éva mentálhigiénés szakember

Olyan egészséges embereknek segítek, akik az életük valamely területén lelki szenvedést okozó nehézségekbe ütköztek, amelyekből segítség nélkül nem látják a kivezető utat.

Hiszek a segítő-kliens kapcsolat gyógyító erejében.

Füredi Krisztián szexuálpszichológus, párterapeuta, pszichológus

Füredi Krisztián

pszichológus

Füredi Krisztián pszichológus, szexuálpszichológus, párterapeuta

Hiszek abban, hogy a megoldás, a változás sokszor sokkal közelebb van, mint gondolnánk. Az életünk sok nehézséget és váratlan fordulatot hoz, amelyek sokszor traumatikusak, ugyanakkor meg is erősíthetnek minket. Megfelelő segítséggel elérhetjük azt, hogy mindez végül előnyünkre szolgáljon, és megerősödve, tovább fejlődve, megújulva léphessünk tovább.

Pszi Pont

Budapesti Pszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés

Pszi Pont

Budapesti Pszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés

Budapesti Pszichológiai Központ címe: 1082 Budapest Baross utca 45.

(A Kálvin tér és a József körút/Harminckettesek tere között, közelebb a József körúthoz és a Harminckettesek teréhez.)

Pszichológus

 

Szakképzett pszichológusokkal dolgozunk, akik segítenek számos probléma esetén, így például az érzelmi problémák, a stressz, a szorongás, az önbecsülés és a párkapcsolati, a szexuális,  problémák kezelésében. Lehetőség van személyes alkalmakra Budapesten és online segítségre is.

A hozzánk fordulóknak valóban személyre szabott segítséget nyújtunk, és a klienseink igényei szerint alakítjuk a terápiás folyamatot.  A pszichológiai tanácsadás és terápia segíthet az életminőség javításában, a problémák megoldásában, a személyiségfejlődésben.

Tudjuk, hogy a hozzánk fordulóknak fontos, hogy mielőbb megoldást találjanak a felmerült problémákra, ezért igyekszünk nagyon gyorsan reagálni és minél előbb időpontot találni a megfelelő pszichológus szakembernél.

A pszichológiai segítség nem csak komoly mentális problémák és az érzelmi nehézségek elérhető, hanem bárki számára, aki szeretné javítani az életminőségét, és fejleszteni a személyiségét illetve kapcsolatait vagy csak szeretne segítséget életvezetési kérdésekben.

Az élet minden területén találhatunk olyan kihívásokat, amelyek megoldása segíthet a boldogabb és teljesebb élet elérésében. Például, az önbizalom növelése, a kommunikációs készségek fejlesztése, a párkapcsolati problémák kezelése, a stressz és a szorongás csökkentése, a családi dinamikák javítása, a gyermeknevelés, a munkahelyi konfliktusok kezelése stb. A pszichológiai segítség lehetőséget nyújt személyes fejlődésre és jobb életminőségre.

Minden ember és minden élthelyzet egyedi, ezért személyre szabott terápiás tervvel dolgozunk minden esetben, hogy a lehető legjobban segíthessünk. Nagyon fontosnak tartjuk a bizalmat és a kapcsolatot a klienseinkkel, ezért mindent megteszünk, hogy biztonságos, komfortos, elfogadó és nyitott légkörben dolgozhassunk együtt.

Segíthetünk megtalálni a belső erőforrásokat, és megtanulni, hogyan használhatók ezek a mindennapi életben. Tovább segítünk megtalálni a mélyebb és mögöttes okokat, amelyek a problémák mögött állnak. Ez segít megérteni, hogyan kezelhetőek a problémák, és hogyan lehet megakadályozni őket és azt, hogy újra vissza térjenek. Segítünk megtanulni, hogyan lehet kezelni az érzelmeiket, és látni, hogyan befolyásolják az életüket. Az érzelmek kezelése segít megérteni és feldolgozni a múltat, és segít abban, hogy a fájdalmas múlt helyett az örömteli jelenre és jövőre koncentrálhassunk.

Pszichológiai tanácsadás, pszichoterápia

 

Budapesti pszichológiai központunkban számos szolgáltatást nyújtunk. Gyakran alapvetően nem a módszer vagy a tünet számít, hanem a teljes ember és az emberi kapcsolat az életben és a terápiás helyzetben is.

Nagyon sok olyan téma, probléma van amellyel érdemes pszichológust felkeresni. Az egyik leggyakoribb nehézség a szorongás kezelése, a párkapcsolati problémák, a nevelési tanácsadás, étkezési zavarok, pszichoszomatikus betegségek, felnőttkori problémák és gyerekkori problémák, szülő gyermek kapcsolat kérdései.

Szakembereink szakmailag felkészültek és folyamatosan bővítik a tudásukat képzések, továbbképzések, szakképzések által, és rendszeres szupervíziós támogatást vesznek igénybe. Ezáltal a szakértő segítség színvonala folyamatosan magas szintű marad.

Természetesen a hozzánk fordulónak nem kell a terápiás módszereket ismernie, elég ha elmondja, hogy mi okoz problémát, nehézséget az életében, szakembereink pedig a megfelelő támogatást nyújtják, legyen az pszichológiai tanácsadás, nevelési tanácsadás, pszichoterápia, párkapcsolati tanácsadás vagy szexuálterápia.

Egy pszichológusnak nagyon sokféle képzettsége lehet, sok irányt választhat, így lehet akár tanácsadó szakpszichológus, klinikai szakpszichológus, pszichológus pszichoterapeuta, klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus, párterapeuta, családterapeuta, pár és családterapeuta, gyermekpszichológus, egészségpszichológus, sportpszichológus, autogén tréner, integratív hipnoterapeuta. Mindezekhez az alap diploma a viselkedéselemző diploma, majd erre ráépített okleveles pszichológus diploma.

Ezután következhetnek többek között a fent említett pszichológus szakképzések, illetve ezek után a pszichoterápiás képzés, amelynek nyomán megkaphatják a pszichoterapeuta címet. A képet bonyolítja, hogy pszichoterapeuta nem csak pszichológus, hanem pszichiáter is lehet, sőt egyéb orvos, szakorvos is szerezhet pszichoterapeuta címet, nem csak a pszichiáterek.

Az említetteken felül a pszichológusok különféle módszereket használnak, ezek az úgynevezett módszerspecifikus képzések, képzettségek. Ez nagyon sokféle lehet, így például sématerápia, párterápia, pár és családterápia, pszichodráma, autogén tréning, hipnózis, pszichoanalízis, kognitív viselkedésterápia, EMDR stb.

Az emberi viselkedés, a pszichológiai problémák nagyon sokfélék és sokféleképpen szemlélhetők. Akik szakemberhez fordulnak, változatos, hogy mi alapján döntenek, például a szakképzettség, a használt módszerek, személyes szimpátia, vagy ajánlás nyomán. Bármilyen szempontok szerint is választ szakembert, fontos a személyes illeszkedés, amely lehetőséget ad a terápiás folyamat sikeréhez. A pszichoterápiák nem sematikus, személytelen folyamatok, hanem mély emberi kapcsolaton alapulnak.

Pszichológiai magánrendelőnkben bármelyik pszichológushoz kérhet időpontot. Ha nem tud vagy nem szeretne választani, akkor elég ha jelzi hogy milyen probléma kapcsán kér segítséget, de ennek a megadása nélkül is tud időpontot kérni.

 

Pszichológus árak

A pszichológus ára változó, nincsen egységes díjszabás minden pszichológia ellátás ára tekintetében. Természetesen a tapasztaltabb és képzettebb pszichológusok ára sokszor magasabb, de ez nem minden esetben van így. Minden esetben érdemes érdeklődni a kiválasztott pszichológus ára tekintetében, mert a pszichológus árak igen eltérőek.

 

 

Online pszichológus

Online pszichológus: Szakembereink online konzultációt is vállalnak, személyesen pedig a fenti címen fogadnak klienseket, pácienseket.

Az online pszichológiai segítség sokszor nagyon hasznos, számos előnye miatt. Egyik előnye, hogy az bármikor és bárhonnan hozzáférhet a segítséghez, ami különösen fontos lehet azok számára, akik számára bármilyen okból nehézséget jelent eljutni személyesen a budapesti rendelőnkbe, akár távolsági, akár időbeli okok miatt.

Az online terápia lehetővé teszi a klienseink számára, hogy otthonukban, vagy ahol éppen tartózkodnak, kényelmesen kapcsolatba lépjenek a pszichológusainkkal. Az is hatékony, amikor nem csak online, hanem részben online, részben személyes találkozások történnek, a probléma jellegétől, vagy a földrajzi és időbeli lehetőségektől függően. Az online forma lehetőség arra, hogy kényelmes otthoni (vagy munkahelyi) környezetben dolgozzanak a problémáikon miközben szakértő segítséget kapnak ehhez.

Minden szakemberünk elérhető személyesen a budapesti rendelőkben és online formában is.

A bejelentkezéshez nem kell jelentős ok, egy kérdéssel, a beszélgetés igényével, cél nélküli önismereti szándékkal is lehet, de konkrét nehézségekkel, pszichés problémákkal, pszichés betegségekkel is fordulhatnak hozzánk.

 

Pszichológus kereső

 

Pszichológus kereső: ha nem tudja, hogy a szakembereink megfelelő segítséget tudnak-e nyújtani Önnek, akkor írjon a problémájáról pár sort, és segítünk abban, hogy a pszichológusaink tudnak-e Önnek ezzel kapcsolatban segíteni, vagy javaslunk mást. Így a honlapunk pszichológus kereső szolgáltatást is nyújt.

 

Pszichológus vagy pszichiáter?

 

Pszichológus vagy pszichiáter? Pszichológushoz vagy pszichiáterhez érdemes fordulnom?

A pszichológus és a pszichiáter mint szakértelem és tevékenység két különféle szakterületet foglal magában. A pszichológusok mentális és érzelmi problémákkal foglalkoznak, illetve az emberi viselkedéssel és a személyiséggel. A pszichológusok általában a terápiás és tanácsadói tevékenységet végeznek, és segítenek az életben való előrehaladásban, a célok elérésében és a személyes növekedésben.

A pszichiáterek orvosok, akik képzést kaptak a mentális és érzelmi betegségek kezelésében. A pszichiáterek alkalmazhatnak pszichológiai eljárásokat, de az általuk használt módszerek között megtalálhatók a gyógyszeres kezelések is. A pszichiáterek általában kórházakban, rendelőkben és klinikákon dolgoznak. A pszichiáterek szakértői a komplex mentális betegségek diagnosztizálásában és kezelésében, mint például a skizofrénia, a bipoláris zavar, a depresszió, a szorongásos problémák, valamint a tudatmódosító szerek okozta pszichiátriai állapotok. A pszichiáterek általában gyógyszeres kezeléseket és pszichoterápiát alkalmaznak, hogy segítsenek az állapotuk javításában, valamint segítenek a pácienseknek megtalálni a megfelelő módszereket az életminőség javítására.

Bár a pszichológusok és pszichiáterek sok hasonlósággal rendelkeznek, mégis vannak jelentős különbségek a szakmai felkészültségük, képzésük, valamint a használt kezelési módszereik terén.

A pszichológushoz vagy a pszichiáterhez való fordulást a problémák mélysége és a kívánt kezelési módszerek határozzák meg. Ha valakinek általános személyiségfejlesztési, életmódbeli, vagy kapcsolati problémái vannak, akkor elsősorban egy pszichológushoz fordulhat, aki segíthet azok megoldásában, és fejlesztheti a személyes erőforrásokat.

Ha valakinek diagnosztizált mentális betegsége van, vagy ha úgy érzi, hogy súlyos érzelmi problémákkal küzd, akkor érdemes pszichiáterhez fordulni, aki segíthet azok diagnosztizálásában és kezelésében. A pszichiáter gyógyszeres kezelést is alkalmazhat, ami segíthet a szimptómák enyhítésében, valamint a pszichológiai terápiát is alkalmazhatja együtt a kezelés részeként.

Mindenképpen fontos, hogy szakemberhez forduljon, ha szorongással, depresszióval, vagy más pszichológiai problémákkal küzd, amelyek akadályozzák az életét, mindennapi teendőit, és megakadályozzák, hogy élvezhesse az életet. Ha kétségei vannak, hogy melyik szakemberhez forduljon, akkor kérjen tőlünk tanácsot és segítünk eldönteni és a megfelelő szakembert megtalálni. Ha segítségre van szüksége, akkor mindenképpen keressen szakembert.

Ha nem biztos benne, hogy a problémája alapján pszichológus, pszichiáter vagy mentálhigiénés szakember segítségét szükséges igénybe venni, akkor vegye fel a kapcsolatot velünk, segítünk a döntésben, a megfelelő szakemberhez irányítjuk.

 

Pszichológus Budapest belváros, női pszichológus, férfi pszichológus

 

Rendelőnk Budapesten a belvárosban található, így női pszichológus Budapest vonzáskörzetéből jól megközelíthető, de kollégáink online pszichológiai támogatást is tudnak nyújtani, így a nagyobb távolság sem kell, hogy akadályt jelentsen. A belvárosi helyszín miatt férfi pszichológus Budapest bármelyik pontjáról szintén könnyen megközelíthető, illetve online is elérhető.

Szakembereink gyermekneveléssel és gyerekekkel kapcsolatos kérdésekben is tudnak segíteni. Ezzel együtt a hozzánk fordulók igénye többnyire felnőtt pszichológus Budapest közelében vagy online elérhetőséggel.

 

Pszi Pont

Budapesti Pszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés

Pszi Pont

Budapesti Pszichológiai Központ
Időpontkérés, egyeztetés